Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha467g776kcal88.8g0g46.7g0g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Rypsiöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.2g8.5kcal0.6g1.3g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g164g98kcal2.5g21.3g0.2g1.5g
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Jauhelihamauste, annos 15g5.8g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 117g202kcal8.9g2.7g17.5g0g
Ketsuppi, Heinz35g36kcal0.3g8.4g0g0.4g
Sinappi 35g46kcal1.5g4.9g2.1g0.6g
Korppujauho 29g107kcal3.1g21.9g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2366g3150kcal234g145.8g179.8g17.6g
Valittu annoskoko1183g1575kcal117g72.9g89.9g8.8g
Annoskoko puolitettuna592g788kcal58.5g36.5g45g4.4g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727