Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha534g887kcal101.5g0g53.4g0g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g187g112kcal2.8g24.3g0.2g1.7g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Jauhelihamauste, annos 15g6.7g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 134g231kcal10.1g3.1g20g0g
Ketsuppi, Heinz40g41kcal0.4g9.7g0g0.5g
Sinappi 40g53kcal1.8g5.6g2.4g0.7g
Korppujauho 33g122kcal3.5g25g0.3g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2704g3600kcal267.6g166.6g205.2g20.2g
Valittu annoskoko1352g1800kcal133.8g83.3g102.6g10.1g
Annoskoko puolitettuna676g900kcal66.9g41.7g51.3g5.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727