Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha601g998kcal114.2g0g60.1g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g210g126kcal3.2g27.3g0.2g1.9g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Jauhelihamauste, annos 15g7.5g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 150g260kcal11.4g3.5g22.5g0g
Ketsuppi, Heinz45g46kcal0.4g10.9g0g0.5g
Sinappi 45g59kcal2g6.4g2.7g0.8g
Korppujauho 38g138kcal3.9g28.1g0.4g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3042g4050kcal300.8g187.6g231.2g22.6g
Valittu annoskoko1521g2025kcal150.4g93.8g115.6g11.3g
Annoskoko puolitettuna761g1012kcal75.2g46.9g57.8g5.7g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727