Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha134g222kcal25.4g0g13.4g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g47g28kcal0.7g6.1g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 33g58kcal2.5g0.8g5g0g
Ketsuppi, Heinz10g10kcal0.1g2.4g0g0.1g
Sinappi 10g13kcal0.4g1.4g0.6g0.2g
Korppujauho 8.3g31kcal0.9g6.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana676g900kcal67g42g51.2g4.8g
Valittu annoskoko338g450kcal33.5g21g25.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna169g225kcal16.8g10.5g12.8g1.2g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727