Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha267g443kcal50.7g0g26.7g0g
Sipuli (kuorittu)134g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g94g56kcal1.4g12.2g0.1g0.8g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Jauhelihamauste, annos 15g3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 67g116kcal5.1g1.5g10g0g
Ketsuppi, Heinz20g21kcal0.2g4.8g0g0.2g
Sinappi 20g26kcal0.9g2.8g1.2g0.3g
Korppujauho 17g61kcal1.8g12.5g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1352g1800kcal133.8g83.2g102.6g10g
Valittu annoskoko676g900kcal66.9g41.6g51.3g5g
Annoskoko puolitettuna338g450kcal33.5g20.8g25.7g2.5g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727