Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha334g554kcal63.4g0g33.4g0g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.8g6.1kcal0.5g1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g117g70kcal1.8g15.2g0.1g1.1g
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.7g0.1g4.7g0g
Jauhelihamauste, annos 15g4.2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 84g145kcal6.3g1.9g12.5g0g
Ketsuppi, Heinz25g26kcal0.2g6g0g0.3g
Sinappi 25g33kcal1.1g3.5g1.5g0.4g
Korppujauho 21g76kcal2.2g15.6g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1690g2250kcal167.2g103.8g128.2g12.4g
Valittu annoskoko845g1125kcal83.6g51.9g64.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna423g563kcal41.8g26g32.1g3.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.1g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727