Pizzojen pizza karppausinfo (c) Cuparia

Tee ensin metvursti-sipuli-pyreseos.

Pilko sipuli ja metvursti, paista voi-öljyseoksessa tomaattipyreen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt ja voi-öljy värjäytynyt pyreestä punertavaksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha ja mausta Ketjap-soijalla maun mukaan.

Jos et ole tätä soijaa käyttänyt, maista ensin.

On voimakas ja makea.

Jauhelihan voit myös maustaa itsellesi mieluisalla tavalla.

Tee pohja.

Sekoita keskenään pohjan ainekset ja kumoa löysä seos välittömästi leivinpaperille.

Levitä lastalla tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.

Tätä taikinaa ei tarvitse seisottaa kulhossa.

Kun uuni on kuuma, esipaista pohja, kunnes on väriltään kauniin kullanruskea.

Tämä pohja ei säikähdä, vaikka paistuisi pidempäänikin.

Levitä esipaistuneen pohjan päälle metvursti-sipuli-pyreseos sekä ruskistettu jauheliha.

Lado näiden päälle viipaloidut tomaatit.

Laita jokaisen tomaattisiivun päälle n. 1/3 tl vihreää pestoa.

Paloittele sulatejuusto ja ripottele.

Puserra valkosipulimajoneesia ristiin rastiin kaiken päälle.

Ja ylimmäksi juustoraaste.

Paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.

Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Hiilareita koko pellillisessä tällä reseptillä n. 65-7

0. Jos haluat pudottaa määrää, vähennä sipulin ja tomaatin sekä peston osuutta.

Olen tarjonnut tätä ei-karppiystävilleni eivätkä he ole sen jälkeen suostuneet tekemään vehnäpohjapizzoja.

Eivätkä myöskään santsaamaan, sillä tämä todella täyttää.

Varioida voit aina haluamallasi tavalla esim.

korvaamalla jauhelihan kinkulla ja mitä kukin nyt keksii.

Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä ihan ensin juuri tällaisenaan.

Hyviä pizzahetkiä!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Muurari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 133g370kcal2.7g4g37.3g0g
Kananmuna, pirkka omega 1kpl77g102kcal10.1g0.2g6.4g0g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g10g5.5kcal0.6g0.3g0.2g10g
Juustoraaste, Milbona300g933kcal78g0g69g0g
Meetwursti hk kevyt 16% 100g67g160kcal16.7g0g10.7g0g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Tomaattipyree, Pirkka50g41kcal1.7g9.5g0.5g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 17g147kcal0g0g16.7g0g
Paistijauheliha 10%267g453kcal53.3g0g26.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g233g47kcal1.4g8.9g0.7g3.3g
Pesto (Eldorado)67g300kcal5.4g0.7g30.7g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g60g168kcal11.4g0g13.2g0g
Valkosipulimajoneesi, kavli100g680kcal1g3g75g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g7059kcal369.6g72g590.8g33.2g
Valittu annoskoko1560g3530kcal184.8g36g295.4g16.6g
Annoskoko puolitettuna780g1765kcal92.4g18g147.7g8.3g
Arvot/100g100g226kcal11.8g2.3g18.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212441