Pizzojen pizza karppausinfo (c) Cuparia

Tee ensin metvursti-sipuli-pyreseos.

Pilko sipuli ja metvursti, paista voi-öljyseoksessa tomaattipyreen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt ja voi-öljy värjäytynyt pyreestä punertavaksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha ja mausta Ketjap-soijalla maun mukaan.

Jos et ole tätä soijaa käyttänyt, maista ensin.

On voimakas ja makea.

Jauhelihan voit myös maustaa itsellesi mieluisalla tavalla.

Tee pohja.

Sekoita keskenään pohjan ainekset ja kumoa löysä seos välittömästi leivinpaperille.

Levitä lastalla tasaiseksi ohueksi kerrokseksi.

Tätä taikinaa ei tarvitse seisottaa kulhossa.

Kun uuni on kuuma, esipaista pohja, kunnes on väriltään kauniin kullanruskea.

Tämä pohja ei säikähdä, vaikka paistuisi pidempäänikin.

Levitä esipaistuneen pohjan päälle metvursti-sipuli-pyreseos sekä ruskistettu jauheliha.

Lado näiden päälle viipaloidut tomaatit.

Laita jokaisen tomaattisiivun päälle n. 1/3 tl vihreää pestoa.

Paloittele sulatejuusto ja ripottele.

Puserra valkosipulimajoneesia ristiin rastiin kaiken päälle.

Ja ylimmäksi juustoraaste.

Paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.

Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Hiilareita koko pellillisessä tällä reseptillä n. 65-7

0. Jos haluat pudottaa määrää, vähennä sipulin ja tomaatin sekä peston osuutta.

Olen tarjonnut tätä ei-karppiystävilleni eivätkä he ole sen jälkeen suostuneet tekemään vehnäpohjapizzoja.

Eivätkä myöskään santsaamaan, sillä tämä todella täyttää.

Varioida voit aina haluamallasi tavalla esim.

korvaamalla jauhelihan kinkulla ja mitä kukin nyt keksii.

Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä ihan ensin juuri tällaisenaan.

Hyviä pizzahetkiä!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Muurari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 267g739kcal5.3g8g74.6g0g
Kananmuna, pirkka omega 1kpl155g204kcal20.3g0.5g12.8g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g20g11kcal1.2g0.6g0.4g20g
Juustoraaste, Milbona600g1865kcal155.9g0g137.9g0g
Meetwursti hk kevyt 16% 100g133g320kcal33.3g0g21.3g0g
Sipuli (kuorittu)333g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Tomaattipyree, Pirkka100g82kcal3.4g19g1g1g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 33g295kcal0g0g33.3g0g
Paistijauheliha 10%533g906kcal106.6g0g53.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g467g95kcal2.8g17.7g1.4g6.5g
Pesto (Eldorado)133g600kcal10.8g1.3g61.3g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g120g336kcal22.8g0g26.4g0g
Valkosipulimajoneesi, kavli200g1359kcal2g6g149.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g14119kcal738.4g143.6g1180.6g66.4g
Valittu annoskoko3120g7059kcal369.2g71.8g590.3g33.2g
Annoskoko puolitettuna1560g3530kcal184.6g35.9g295.2g16.6g
Arvot/100g100g226kcal11.8g2.3g18.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212441