Mamman marjapiirakka

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää sitten kananmuna.

Sekoita joukkoon jauhot (voi lisätä puolet grahanvehnäjauhoja), joihin lisätty leivinjauho 1 tl.
Voitele piirakkavuoka halkaisijaltaan 26 cm.

Täyte:
Sekoita yhteen kermaviili, 1 kananmuna, 1/2 dl sokeria, 1 tll vaniljasokeria.

Levitä piirakkapohja voideltuun vuokaan, ripottele päälle mustikat (jos käytät pakastettuja marjoja voit laittaa joukkoon vähän perunajauhoja) ja lopuksi täyte.

Pasita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Pirremaaret
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta65g235kcal8.5g45.6g1.4g2.3g
Kananmuna kuorineen punnittu 13g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 28g115kcal0g28.4g0g0g
Kermaviili , rasvaa 10-12%, vähälaktoosinen 67g91kcal1.8g2.7g8g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 50g266kcal0.2g0.3g30.1g0g
Mustikka100g33kcal0.5g6.4g0.4g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g1642kcal25g198.6g82.2g11.2g
Valittu annoskoko340g821kcal12.5g99.3g41.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna170g411kcal6.3g49.7g20.6g2.8g
Arvot/100g100g242kcal3.7g29.2g12.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214236