Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g270g1215kcal20.8g183.6g43.2g9.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)98g702kcal0.1g0.1g78g0g
Vadelma 255g105kcal2.5g10.5g2g9.4g
Maitorahka (Pirkka)375g248kcal45g15g1.1g0g
Vispikerma Flora 20%300g660kcal9g15g60g0g
Liivatelehti, gelatiini21g73kcal18g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g23g90kcal0.1g19.3g1.1g0g
Mustikka metsä- 293g129kcal1.5g18.7g1.8g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3267g6443kcal194g524.4g374.4g57.6g
Valittu annoskoko1634g3221kcal97g262.2g187.2g28.8g
Annoskoko puolitettuna817g1611kcal48.5g131.1g93.6g14.4g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739