Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g360g1620kcal27.7g244.8g57.6g13g
Voi (perinteinen meijerivoi)130g936kcal0.1g0.1g104g0g
Vadelma 340g140kcal3.4g13.9g2.7g12.6g
Maitorahka (Pirkka)500g330kcal60g20g1.5g0g
Vispikerma Flora 20%400g880kcal12g20g80g0g
Liivatelehti, gelatiini28g98kcal24g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g30g120kcal0.1g25.8g1.5g0g
Mustikka metsä- 390g172kcal2g25g2.3g12.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4356g8590kcal258.6g699.2g499.2g77g
Valittu annoskoko2178g4295kcal129.3g349.6g249.6g38.5g
Annoskoko puolitettuna1089g2148kcal64.7g174.8g124.8g19.3g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739