Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g450g2025kcal34.7g306g72g16.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)163g1170kcal0.2g0.2g130g0g
Vadelma 425g175kcal4.2g17.4g3.4g15.7g
Maitorahka (Pirkka)625g413kcal75g25g1.9g0g
Vispikerma Flora 20%500g1100kcal15g25g100g0g
Liivatelehti, gelatiini35g122kcal30g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g38g150kcal0.2g32.2g1.9g0g
Mustikka metsä- 488g215kcal2.4g31.2g2.9g16.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5445g10738kcal323.4g874g624.2g96g
Valittu annoskoko2723g5369kcal161.7g437g312.1g48g
Annoskoko puolitettuna1361g2684kcal80.9g218.5g156.1g24g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739