Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g540g2430kcal41.6g367.2g86.4g19.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)195g1404kcal0.2g0.2g156g0g
Vadelma 510g210kcal5.1g20.9g4.1g18.9g
Maitorahka (Pirkka)750g495kcal90g30g2.2g0g
Vispikerma Flora 20%600g1320kcal18g30g120g0g
Liivatelehti, gelatiini42g147kcal36g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g45g180kcal0.2g38.7g2.2g0g
Mustikka metsä- 585g258kcal2.9g37.4g3.5g19.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6534g12885kcal388g1048.8g748.8g115.2g
Valittu annoskoko3267g6443kcal194g524.4g374.4g57.6g
Annoskoko puolitettuna1634g3221kcal97g262.2g187.2g28.8g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739