Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g630g2835kcal48.5g428.4g100.8g22.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)228g1638kcal0.2g0.2g182g0g
Vadelma 595g245kcal5.9g24.4g4.8g22g
Maitorahka (Pirkka)875g578kcal105g35g2.6g0g
Vispikerma Flora 20%700g1540kcal21g35g140g0g
Liivatelehti, gelatiini49g171kcal41.9g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g53g210kcal0.3g45.1g2.6g0g
Mustikka metsä- 683g300kcal3.4g43.7g4.1g22.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7623g15033kcal452.4g1223.6g873.8g134.4g
Valittu annoskoko3812g7516kcal226.2g611.8g436.9g67.2g
Annoskoko puolitettuna1906g3758kcal113.1g305.9g218.5g33.6g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739