Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g720g3240kcal55.4g489.6g115.2g25.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)260g1872kcal0.3g0.3g208g0g
Vadelma 680g279kcal6.8g27.9g5.4g25.2g
Maitorahka (Pirkka)1000g660kcal120g40g3g0g
Vispikerma Flora 20%800g1760kcal24g40g160g0g
Liivatelehti, gelatiini56g195kcal47.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g60g240kcal0.3g51.6g3g0g
Mustikka metsä- 780g343kcal3.9g49.9g4.7g25.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8712g17180kcal517.2g1398.6g998.8g153.6g
Valittu annoskoko4356g8590kcal258.6g699.3g499.4g76.8g
Annoskoko puolitettuna2178g4295kcal129.3g349.7g249.7g38.4g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739