Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g90g405kcal6.9g61.2g14.4g3.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)33g234kcal0g0g26g0g
Vadelma 85g35kcal0.8g3.5g0.7g3.1g
Maitorahka (Pirkka)125g83kcal15g5g0.4g0g
Vispikerma Flora 20%100g220kcal3g5g20g0g
Liivatelehti, gelatiini7g24kcal6g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g7.5g30kcal0g6.4g0.4g0g
Mustikka metsä- 98g43kcal0.5g6.2g0.6g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1089g2147kcal64.4g174.6g125g19g
Valittu annoskoko545g1074kcal32.2g87.3g62.5g9.5g
Annoskoko puolitettuna272g537kcal16.1g43.7g31.3g4.8g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16g11.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739