Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g900g4050kcal69.3g612g144g32.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)325g2340kcal0.3g0.3g260g0g
Vadelma 850g349kcal8.5g34.8g6.8g31.4g
Maitorahka (Pirkka)1250g825kcal150g50g3.7g0g
Vispikerma Flora 20%1000g2200kcal30g50g200g0g
Liivatelehti, gelatiini70g244kcal59.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g75g300kcal0.4g64.5g3.7g0g
Mustikka metsä- 975g429kcal4.9g62.4g5.9g32.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10890g21476kcal646.6g1748g1248.4g192g
Valittu annoskoko5445g10738kcal323.3g874g624.2g96g
Annoskoko puolitettuna2723g5369kcal161.7g437g312.1g48g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739