Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1080g4860kcal83.2g734.4g172.8g38.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)390g2808kcal0.4g0.4g312g0g
Vadelma 1020g419kcal10.2g41.8g8.2g37.7g
Maitorahka (Pirkka)1500g990kcal180g60g4.5g0g
Vispikerma Flora 20%1200g2640kcal36g60g240g0g
Liivatelehti, gelatiini84g293kcal71.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g90g360kcal0.4g77.4g4.5g0g
Mustikka metsä- 1170g515kcal5.9g74.9g7g38.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13068g25771kcal776g2097.8g1498.2g230.4g
Valittu annoskoko6534g12885kcal388g1048.9g749.1g115.2g
Annoskoko puolitettuna3267g6443kcal194g524.5g374.6g57.6g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739