Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1260g5670kcal97g856.8g201.6g45.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)455g3276kcal0.5g0.5g364g0g
Vadelma 1190g489kcal11.9g48.8g9.5g44g
Maitorahka (Pirkka)1750g1155kcal210g70g5.2g0g
Vispikerma Flora 20%1400g3080kcal42g70g280g0g
Liivatelehti, gelatiini98g342kcal83.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g105g420kcal0.5g90.3g5.2g0g
Mustikka metsä- 1365g601kcal6.8g87.4g8.2g45g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15246g30066kcal905.2g2447.6g1747.6g268.8g
Valittu annoskoko7623g15033kcal452.6g1223.8g873.8g134.4g
Annoskoko puolitettuna3812g7517kcal226.3g611.9g436.9g67.2g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739