Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1440g6480kcal110.9g979.2g230.4g51.8g
Voi (perinteinen meijerivoi)520g3744kcal0.5g0.5g416g0g
Vadelma 1360g559kcal13.6g55.8g10.9g50.3g
Maitorahka (Pirkka)2000g1320kcal240g80g6g0g
Vispikerma Flora 20%1600g3520kcal48g80g320g0g
Liivatelehti, gelatiini112g391kcal95.9g0g0.1g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g120g480kcal0.6g103.2g6g0g
Mustikka metsä- 1560g687kcal7.8g99.8g9.4g51.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17424g34361kcal1034.6g2797g1997.6g307.2g
Valittu annoskoko8712g17180kcal517.3g1398.5g998.8g153.6g
Annoskoko puolitettuna4356g8590kcal258.7g699.3g499.4g76.8g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739