Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Herkkusieni 105g17kcal2.2g0.3g0.3g1.6g
Valkosipuli 4.2g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Porkkana 99g32kcal0.6g5.5g0.2g2.5g
Bataatti, kuorittu 132g107kcal2.1g22.2g0.1g4g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 450g535kcal64.9g0g30.7g0g
Vesi210g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl60g51kcal0.8g2.6g4.2g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g96g307kcal14.4g0g28.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2460g2147kcal172.6g69.8g128.8g19g
Valittu annoskoko1230g1074kcal86.3g34.9g64.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna615g537kcal43.2g17.5g32.2g4.8g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938