Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Herkkusieni 140g22kcal2.9g0.4g0.5g2.1g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Porkkana 132g43kcal0.8g7.3g0.3g3.4g
Bataatti, kuorittu 176g142kcal2.8g29.6g0.1g5.3g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 599g714kcal86.6g0g40.9g0g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl80g68kcal1.1g3.5g5.6g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g128g409kcal19.2g0g38.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g2863kcal230.2g93g172g25.2g
Valittu annoskoko1640g1432kcal115.1g46.5g86g12.6g
Annoskoko puolitettuna820g716kcal57.6g23.3g43g6.3g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938