Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Herkkusieni 245g39kcal5.1g0.7g0.8g3.7g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Porkkana 231g75kcal1.4g12.8g0.5g5.9g
Bataatti, kuorittu 308g249kcal4.8g51.8g0.2g9.2g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 1049g1249kcal151.5g0g71.6g0g
Vesi490g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl140g119kcal2g6.2g9.8g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g224g716kcal33.6g0g67.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5740g5010kcal403g163g300.8g44g
Valittu annoskoko2870g2505kcal201.5g81.5g150.4g22g
Annoskoko puolitettuna1435g1253kcal100.8g40.8g75.2g11g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938