Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 500g120kcal9g11g1.5g11.5g
Voi, 1 tl, 5 g31g228kcal0.3g0.3g25g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 416g263kcal12.5g20g14.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa42g125kcal9.6g0g9.6g0g
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2150g1882kcal82.4g119.6g111.8g25.8g
Valittu annoskoko1075g941kcal41.2g59.8g55.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna538g471kcal20.6g29.9g28g6.5g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474