Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 799g192kcal14.5g17.6g2.4g18.4g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 666g421kcal20g32g23.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa67g200kcal15.3g0g15.3g0g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3440g3011kcal132.2g191.6g178.6g41.4g
Valittu annoskoko1720g1505kcal66.1g95.8g89.3g20.7g
Annoskoko puolitettuna860g753kcal33.1g47.9g44.7g10.4g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474