Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 899g216kcal16.3g19.8g2.7g20.7g
Voi, 1 tl, 5 g56g410kcal0.6g0.6g45g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.4g51.1g0.9g2.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 749g474kcal22.5g36g26.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa75g225kcal17.2g0g17.2g0g
Kananmuna kuoreton 82g118kcal10.3g0.2g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3870g3387kcal148.6g215.4g200.8g46.6g
Valittu annoskoko1935g1694kcal74.3g107.7g100.4g23.3g
Annoskoko puolitettuna968g847kcal37.2g53.9g50.2g11.7g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474