Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 200g48kcal3.6g4.4g0.6g4.6g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 167g105kcal5g8g5.8g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa17g50kcal3.8g0g3.8g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana860g753kcal33g48g44.6g10.4g
Valittu annoskoko430g376kcal16.5g24g22.3g5.2g
Annoskoko puolitettuna215g188kcal8.3g12g11.2g2.6g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474