Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17g0.3g0.9g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 250g158kcal7.5g12g8.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa25g75kcal5.7g0g5.7g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1290g1129kcal49.4g71.8g66.8g15.6g
Valittu annoskoko645g565kcal24.7g35.9g33.4g7.8g
Annoskoko puolitettuna323g282kcal12.4g18g16.7g3.9g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474