Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 400g96kcal7.2g8.8g1.2g9.2g
Voi, 1 tl, 5 g25g182kcal0.2g0.2g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 333g211kcal10g16g11.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa33g100kcal7.7g0g7.7g0g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1720g1505kcal66g95.6g89.6g20.6g
Valittu annoskoko860g753kcal33g47.8g44.8g10.3g
Annoskoko puolitettuna430g376kcal16.5g23.9g22.4g5.2g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474