Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g25g88kcal7g0.5g6.5g0g
Pirkka salsadippi medium45g26kcal0.4g5.8g0.1g0.7g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g50g60kcal1.4g2.6g5g0.2g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)75g19kcal0.7g3.2g0.3g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi50g13kcal0.6g2.4g0.1g0g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g100g75kcal17g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana696g614kcal54.2g29g31.6g1.8g
Valittu annoskoko348g307kcal27.1g14.5g15.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna174g153kcal13.6g7.3g7.9g0.5g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155