Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 8.7g6.5kcal1.1g0.1g0g0.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g35g102kcal3.5g19.9g0.8g7g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit12g49kcal4.9g2g2.4g1.8g
Maito, Kevyt88g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen11g48kcal2.1g0.1g4.4g3.2g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g3.5g21kcal0.9g0.3g1.9g0.4g
Ruokaöljy keskiarvo 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai42g147kcal5g29.8g0.9g1.3g
Vehnälese 4.2g10kcal0.6g0.6g0.2g1.6g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g1g1.3kcal0.1g0.2g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana427g1003kcal42g114.4g41.2g33.2g
Valittu annoskoko213g501kcal21g57.2g20.6g16.6g
Annoskoko puolitettuna107g251kcal10.5g28.6g10.3g8.3g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218