Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 11g8.4kcal1.5g0.1g0g0.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g45g131kcal4.5g25.6g1g9g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit16g63kcal6.3g2.5g3.1g2.4g
Maito, Kevyt113g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen14g62kcal2.7g0.1g5.7g4.1g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g4.5g27kcal1.2g0.4g2.5g0.5g
Ruokaöljy keskiarvo 11g99kcal0g0g11.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai54g189kcal6.5g38.3g1.1g1.6g
Vehnälese 5.4g12kcal0.7g0.8g0.2g2g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g1.3g1.7kcal0.1g0.2g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana549g1289kcal54.2g146.8g53g42.6g
Valittu annoskoko274g645kcal27.1g73.4g26.5g21.3g
Annoskoko puolitettuna137g322kcal13.6g36.7g13.3g10.7g
Arvot/100g100g235kcal9.9g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218