Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g5g15kcal0.5g2.8g0.1g1g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1.7g7kcal0.7g0.3g0.3g0.3g
Maito, Kevyt13g5.8kcal0.4g0.6g0.2g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen1.5g6.9kcal0.3g0g0.6g0.5g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g0.5g2.9kcal0.1g0g0.3g0.1g
Ruokaöljy keskiarvo 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai6g21kcal0.7g4.3g0.1g0.2g
Vehnälese 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g0.1g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g143kcal6g16.2g5.6g5g
Valittu annoskoko30g72kcal3g8.1g2.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna15g36kcal1.5g4.1g1.4g1.3g
Arvot/100g100g236kcal9.9g26.7g9.2g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218