Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g50g145kcal5g28.5g1.1g10g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit18g70kcal7g2.8g3.5g2.6g
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen15g69kcal3g0.1g6.3g4.6g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g5g30kcal1.3g0.4g2.7g0.6g
Ruokaöljy keskiarvo 13g110kcal0g0g12.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai60g210kcal7.2g42.6g1.3g1.8g
Vehnälese 6g14kcal0.8g0.9g0.3g2.2g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g1.5g1.8kcal0.1g0.2g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana610g1432kcal60g163.2g59.2g47.4g
Valittu annoskoko305g716kcal30g81.6g29.6g23.7g
Annoskoko puolitettuna153g358kcal15g40.8g14.8g11.9g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218