Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 18g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g70g203kcal7g39.9g1.6g14g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit25g98kcal9.8g3.9g4.9g3.7g
Maito, Kevyt175g81kcal5.6g8.4g2.6g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen21g97kcal4.2g0.2g8.8g6.4g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g7g41kcal1.8g0.6g3.8g0.8g
Ruokaöljy keskiarvo 18g155kcal0g0g17.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai84g294kcal10.1g59.6g1.8g2.5g
Vehnälese 8.4g19kcal1.1g1.3g0.4g3.1g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g2.1g2.6kcal0.2g0.3g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana854g2006kcal84.2g228.8g83.2g66.4g
Valittu annoskoko427g1003kcal42.1g114.4g41.6g33.2g
Annoskoko puolitettuna214g501kcal21.1g57.2g20.8g16.6g
Arvot/100g100g235kcal9.9g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218