Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g120g348kcal12g68.4g2.8g24g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit42g168kcal16.8g6.7g8.4g6.3g
Maito, Kevyt300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen36g166kcal7.1g0.4g15.1g11g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g12g71kcal3.1g1.1g6.6g1.4g
Ruokaöljy keskiarvo 30g265kcal0g0g30g0g
Vehnäjauho, sunnuntai144g504kcal17.3g102.2g3g4.3g
Vehnälese 14g33kcal1.9g2.2g0.6g5.4g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g3.6g4.4kcal0.3g0.6g0.1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1464g3438kcal144g392.6g142.4g114g
Valittu annoskoko732g1719kcal72g196.3g71.2g57g
Annoskoko puolitettuna366g860kcal36g98.2g35.6g28.5g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218