Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 500g175kcal23.1g9.7g1.5g12.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 874g399kcal26.2g42g13.1g0g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 62g233kcal13.9g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3110g2344kcal149.2g139g124.4g26.8g
Valittu annoskoko1555g1172kcal74.6g69.5g62.2g13.4g
Annoskoko puolitettuna778g586kcal37.3g34.8g31.1g6.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632