Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 600g210kcal27.7g11.7g1.8g15g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1049g478kcal31.5g50.4g15.7g0g
Voi 30g217kcal0.4g0.1g24.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Kananmuna kuoreton 82g118kcal10.3g0.2g8.4g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 75g280kcal16.7g0g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3732g2813kcal179.4g166.8g149.4g32g
Valittu annoskoko1866g1406kcal89.7g83.4g74.7g16g
Annoskoko puolitettuna933g703kcal44.9g41.7g37.4g8g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632