Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 699g245kcal32.3g13.6g2.1g17.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1224g558kcal36.7g58.8g18.4g0g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 87g327kcal19.5g0g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4354g3281kcal209g194.6g174.4g37.4g
Valittu annoskoko2177g1641kcal104.5g97.3g87.2g18.7g
Annoskoko puolitettuna1089g820kcal52.3g48.7g43.6g9.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632