Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 800g281kcal37g15.6g2.4g20g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1400g638kcal42g67.2g21g0g
Voi 40g290kcal0.5g0.2g32.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 100g374kcal22.3g0g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4980g3753kcal239.2g222.6g199.4g42.8g
Valittu annoskoko2490g1877kcal119.6g111.3g99.7g21.4g
Annoskoko puolitettuna1245g938kcal59.8g55.7g49.9g10.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632