Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 899g315kcal41.5g17.5g2.7g22.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1574g717kcal47.2g75.5g23.6g0g
Voi 45g326kcal0.5g0.2g36.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Kananmuna kuoreton 124g176kcal15.5g0.4g12.7g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 112g420kcal25.1g0g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5598g4219kcal268.8g250.2g224.2g48.2g
Valittu annoskoko2799g2110kcal134.4g125.1g112.1g24.1g
Annoskoko puolitettuna1400g1055kcal67.2g62.6g56.1g12.1g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632