Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 100g35kcal4.6g1.9g0.3g2.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 175g80kcal5.2g8.4g2.6g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 13g47kcal2.8g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana622g469kcal29.8g27.6g25g5.4g
Valittu annoskoko311g234kcal14.9g13.8g12.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna156g117kcal7.5g6.9g6.3g1.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.4g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632