Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 999g350kcal46.2g19.5g3g25g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1749g797kcal52.5g83.9g26.2g0g
Voi 50g362kcal0.6g0.2g40.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Kananmuna kuoreton 137g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 125g467kcal27.9g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6220g4688kcal299g278g249g53.4g
Valittu annoskoko3110g2344kcal149.5g139g124.5g26.7g
Annoskoko puolitettuna1555g1172kcal74.8g69.5g62.3g13.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632