Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 200g70kcal9.2g3.9g0.6g5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 350g159kcal10.5g16.8g5.2g0g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 25g93kcal5.6g0g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1244g938kcal59.6g55.6g49.6g10.6g
Valittu annoskoko622g469kcal29.8g27.8g24.8g5.3g
Annoskoko puolitettuna311g234kcal14.9g13.9g12.4g2.7g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632