Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 300g105kcal13.8g5.8g0.9g7.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 525g239kcal15.7g25.2g7.9g0g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 38g140kcal8.4g0g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1866g1406kcal89.6g83.4g74.8g16g
Valittu annoskoko933g703kcal44.8g41.7g37.4g8g
Annoskoko puolitettuna467g352kcal22.4g20.9g18.7g4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632