Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali379g80kcal4.5g12.9g0.8g8g
Porkkana, keskikokoinen 65g109g31kcal0.7g6.5g0.2g2.7g
Sipuli (käsittelemätön)109g30kcal1.4g5.2g0.2g1.9g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g300g510kcal60g0g30g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen15g60kcal1.1g0.3g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2124g1421kcal135.4g49.8g74.4g25.2g
Valittu annoskoko1062g710kcal67.7g24.9g37.2g12.6g
Annoskoko puolitettuna531g355kcal33.9g12.5g18.6g6.3g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241