Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali632g133kcal7.6g21.5g1.3g13.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g181g51kcal1.1g10.8g0.4g4.5g
Sipuli (käsittelemätön)181g49kcal2.4g8.7g0.4g3.1g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g500g851kcal100.1g0g50g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen25g100kcal1.8g0.5g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3540g2368kcal226g83g124.2g41.8g
Valittu annoskoko1770g1184kcal113g41.5g62.1g20.9g
Annoskoko puolitettuna885g592kcal56.5g20.8g31.1g10.5g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241