Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali758g160kcal9.1g25.8g1.5g15.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g218g61kcal1.3g13g0.4g5.4g
Sipuli (käsittelemätön)218g59kcal2.8g10.4g0.4g3.7g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g600g1021kcal120.1g0g60g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen30g120kcal2.1g0.6g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4248g2841kcal270.8g99.6g148.6g50g
Valittu annoskoko2124g1421kcal135.4g49.8g74.3g25g
Annoskoko puolitettuna1062g710kcal67.7g24.9g37.2g12.5g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241