Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali884g187kcal10.6g30.1g1.8g18.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g254g71kcal1.5g15.1g0.5g6.3g
Sipuli (käsittelemätön)254g69kcal3.3g12.2g0.5g4.3g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g701g1191kcal140.1g0g70g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen35g140kcal2.5g0.7g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4956g3315kcal316g116.2g173.6g58.4g
Valittu annoskoko2478g1657kcal158g58.1g86.8g29.2g
Annoskoko puolitettuna1239g829kcal79g29.1g43.4g14.6g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241