Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1010g213kcal12.1g34.3g2g21.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g290g81kcal1.7g17.3g0.6g7.3g
Sipuli (käsittelemätön)290g79kcal3.8g13.9g0.6g4.9g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g800g1360kcal160g0g80g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen40g160kcal2.8g0.8g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5660g3786kcal360.8g132.6g198.4g66.8g
Valittu annoskoko2830g1893kcal180.4g66.3g99.2g33.4g
Annoskoko puolitettuna1415g947kcal90.2g33.2g49.6g16.7g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241